Over dit FestivaL

 

Het Leids zeemanskoor Rumor di Mare en de maritieme Folkgroep Act of Mutiny organiseren sinds 2012 het festival “Naar Zee, Naar Zee!”. In 2017 is de organisatie in handen van Rumor di Mare, maar Act of Mutiny behoort uiteraard wel tot de deelnemers.

Hiervan hebben niet alleen de leden, hun familie en vrienden veel plezier, maar met het festival laten we ook vele anderen genieten van ons soort muziek.

Een festival ook, waarmee wij onze koren, maar ook Leiden cultureel gezien op de kaart helpen zetten. Het festival is bedoeld voor liefhebbers van folk- en shantymuziek, maar dan van muziek van bijzondere en goede kwaliteit.

Met het festival willen wij ook het (Leidse) publiek op een verrassende wijze kennis laten maken met maritieme muziek. Daarmee brengen we ook het maritieme verleden van de stad over het voetlicht.*

 

Wij vinden het erg belangrijk dat het festival een educatief element in zich heeft. Daarom verzorgen wij gastlessen over shantyliederen voor de bovenbouw van de Leidse basisscholen.

* Leiden kende natuurlijk de Kweekschool voor  Zeevaart en er is een VOC-schip geweest dat De Burght van Leiden heette. Dat schip is zes keer heen en terug naar Batavia geweest, wat heel veel is. Ook zijn de Pilgrim Fathers vanuit Leiden – via Delfshaven - naar de VS vertrokken.

 

Copyright: Robert Scheltens