2 SHEETS 2 THE WIND

 

Yves en Manu wonen weliswaar honderden kilometers van iedere kust vandaan, toch werden zij betoverd door de liederen die verhalen over eilanden hier ver vandaan en de woeste zee; machtige schepen en het leven van de mannen die er op voeren. Twee badkuip shantymannen die de wereld hebben bereisd, hebben gezongen en gespeeld op verschillende van de grootste shantyfestivals  In hun rugzakken namen zij de verhalen over verre horizonten mee terug naar huis.

Hoewel het duo relatief jong is hebben zij eerder gespeeld in andere maritieme en folk formaties. Zo vormden zij onder ander, samen met twee anderen de groep ‘Les Mâles de Mer’;  deze ligt echter ‘in dok ’ voor een 5 jaarlijkse onderhoudsbeurt.

Hun repertoire bevat Franse, Nederlandse en Engelse classics, soms bewerkt voor eigen gebruik voor tal van instrumenten maar ook de originele versies. Zij werken nu aan hun eerste CD.


Manu en Yves hebben ook aangemonsterd op de missie die het doel heeft om België terug te brengen op zijn terechte plaats tussen de naties die grote ontdekkingen hebben gedaan en grote bijdragen aan de Geschiedenis van de zee hebben geleverd. Een plaats die te lang is geclaimd door de minder zeevarende naties zoals Engeland, Nederland en Frankrijk. ‘Zij vinden het tijd om deze historische ongerechtigheid recht te zetten’.

 

 

 

Copyright: Robert Scheltens