Gouds Shantykoor West Zuidwest

 

Zo’n twintig ongeordende mannen die onder begeleiding van accordeon, gitaar en trom ruwe zeemanswerkliederen of  verhalende seasongs ten gehore brengen. Zij treden op bij havendagen, shantyfestivals en op uitnodiging van bedrijven en organisaties.
West Zuidwest heeft een gemengd repertoire met nadruk op de “echte” shanties met muziek van uit de tijd dat er hard, heel hard met de handen gewerkt moest worden op de boot uit de glorietijd van de zeilvaart. De kleding is ook naar: verschoten werkkleding zonder papegaaien op de schouder. Zelden staan ze netjes in het gelid en het hebben van tekstboeken op standaards mag al helemaal niet.

Bij sommige liedjes kun je ook beter niet te dicht bij staan….. Maar zij noemen dat een gepaste choreografie.


Bij de productie van hun nieuwste cd Voordat we varen gaan, hebben ze ervoor gekozen om eens goed uit te leggen wat er gezongen wordt door een shantykoor. Die flaptekst is erg uitgebreid geworden, zodat we nu een boekje hebben waarin tekst en uitleg wordt gegeven, en waarbij je ook nog een cd krijgt. Om aan alle verwarring een eind te maken noemen ze hun boekje de Zeedee.
Meer over het koor kunt u vinden op de website.

 

 

 

Copyright: Robert Scheltens