Pete Truin & Anna Cornish

 

Pete en Anna begonnen samen te werken vanuit beider verlangen om de rijke traditie van de liederen van de  Britse eilanden verder te exploreren. Hun krachtige stemmen combineren harmonieus met Pete’s gitaarspel en scheppen een rijk landschap van liederen.
Zij zullen uw hart vervullen met weemoed naar een gouden verleden bevolkt door verloren geliefden, verarmde zeelieden, valse smeden, gebronsde walvisvaarders en kleermakers met een gebroken hart.
 
Pete is een talentvolle zanger en bespeelt meerdere instrumenten; hij beheerst een uitgebreid assortiment van muzikale stijlen. Hij is tevens lid van de The Ballina Whalers.
Anna maakte al op jonge leeftijd kennis met folksongs en werd aangetrokken door de rauwe schoonheid en emoties die van oude opnames van traditionele vertolkers afspatte.
Zij raakte verslaafd aan sea shanties toen zij in 2009 met kinderen aan een interactief kunstproject werkte.  Zij heeft gezongen van de bergen van Wales tot het Baltic Sea Shanty Festival. Anna had zich niet kunnen voorstellen dat zij het afgelopen jaar, samen met Pete en de andere leden van de Ballina Whalers, op de kade van Paimpol zou staan en het publiek zou toezingen.
Anna is een trouw lid van Tradional Academy Sea Shantykoor van London en zij treedt op in het vrouwenkwartet  “The Norfolk Broads”.

 

  

Copyright: Robert Scheltens