Onstuimig Schuim

 

 

Onstuimig Schuim komt uit Noord-Kennemerland aan de Noordzeekust. De groep bestaat uit 5 mannen en 5 vrouwen en schreef vrijwel hun hele repertoire zelf. Alle leden van de groep zingen en begeleiden zichzelf op fluiten, gitaren, saxofoon, cello, mondharmonica, accordeon, banjo,  cagon en kleppers.
De muziekstijl laat zich het beste omschrijven als een vleugje folk met traditionele en buitenlandse invloeden, werkliederen, ballades en  meeslepende verhalen. Alle emoties die de zee oproept verwerkt Onstuimig Schuim in hun Nederlandstalige liederen en muziek. De verhalen gaan over weemoed,
werklust, ontberingen, angsten, dromen en verlangens en worden met veel overtuiging en enthousiasme vertolkt. Er valt voor het publiek veel mee te zingen en te lachen. Maar ook de ontroering zal toeslaan.
Het werk van Onstuimig Schuim is niet tijdgebonden, het strekt zich uit van de Gouden Eeuw tot in het heden en wordt af en toe met veel humor  en spektakel neergezet. De groep bestaat nu 2 jaar, en is een graag geziene gast op festivals, speelt met groot plezier op straat en verzorgt complete concerten op binnen locaties.
http://www.onstuimigschuim.nl/

 

Zie videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=ND2N4r02fMI#t=36

Copyright: Robert Scheltens