Het veertig man tellende zangkoor staat onder leiding van een vrouwelijke dirigent en is uitgedost in een typisch zeemansplunje van het vissersvolk aan de Vlaamse kust.
Het koor wordt begeleid met drie accordeons, een grote en kleine trom en een contrabas.

Hun repertoire bestaat uit “shanty’s” welke vroeger aan boord van de zeilschepen werden gezongen en Vlaamse zeemansliederen die het harde leven vertellen aan boord van de roemruchtige IJslandvaarders op kabeljauwvangst.

In de loop der jaren is het “Shantykoor Blankenberge” een graag geziene gast en een vaste waarde op diverse binnen- en buitenlandse maritieme evenementen.

Zo zongen ze op talrijke visserijfeesten langsheen de Vlaamse kust zoals te Oostende voor Anker, Zeebrugge, Wenduine, Oostduinkerke, Nieuwpoort, Heist alsook met de havenfeesten te Brussel, Sail Antwerpen en de Tall Ships Race, de Gentse Feesten en natuurlijk in eigen stad Blankenberge.
Ze werden gevraagd voor het opluisteren van een lunchconcert in de opera van Gent en Antwerpen.

In het tijdschrift van de vrienden van de Vlaamse Opera schreef de recensent hierover het volgende: “ het koor bracht hun repertoire met bravoere en samenhorigheid. Deze zeebonken volgden als betoverd hun zeemeermin.”

 

www.shantykoorblankenberge.be

Copyright: Robert Scheltens